top_banner
14/10
Manga Talangen 2006

16/8
Kodachicon i september

15/8
Något för mangaälskare under Ung08-festivalen

15/8
Canal+ visar Hellsing

8/8
Världens äldsta animé funnen!

7/8
Totoro-melodi ute i rymden

7/8
Sfbok piffar upp sin webbsida

5/8
Nytt förlag ger ut manga på svenska

5/8
Två nya serier i Manga Mania

31/7
Voltron påväg till biograferna

29/7
Final Fantasy VII OVA

14/7
T-shirtarna har slutligen kommit


Manga Talangen 2006
Fredag 14 oktober 2005 klockan 12:42
Har du alltid drömt om att få göra din alldeles egna manga, och dessutom få den publicerad? Nu ger Bonnier Carlsen dig en unik chans att få just din serie publicerad och dessutom vinna en slant på köpet!
Tävlingen heter Manga Talangen 2006 och presenteras av Bonnier Carlsen tillsammans med Manga Media. För att delta ska du skapa en manga på 5-15 sidor och skicka in den till dem senast den 13 januari. Första pris är hela 7000 kr samt att du får dig en sommarkurs på Serieskolan i Malmö. Vill du läsa mer kan du gå in på den officiella sidan:

http://www.bonniercarlsen.se/mangatalangen/

Kodachicon i september
Tisdag 16 augusti 2005 klockan 13:15
Den 10-11 september annordnar Mangakai Lund en trevlig konvent vid namn Kodachikon. Platsen är norra Fäladens Fritidsgård.
I sedvanlig ordning innebär konvent att det kommer finnas cosplay, dance dance revolution lite mangateckningar och givetvis en massa animévisningar dygnet runt.

Även viss försäljning kommer finnas och en autkion där du får möjlighet att fynda. För er som är intresserade och vill läsa mer, tveka inte att spana in http://www.mangakailund.tk

Något för mangaälskare under Ung08-festivalen
Måndag 15 augusti 2005 klockan 16:24
På Ung08-festivalen som går av stapeln imorgon kommer Bonnier Carlsen att ha ett tält där även Bubble Tea and Friends kommer att närvara.
Ni som är på plats kan bekanta er lite närmare med Bonnier Carlsens utbud av japanska serier, lära er teckna manga samt testa på "Bubble Tea" som är väldigt populärt i asien.

Tidigare i år hade caféet Bubble Tea and Friends en tävlning där man kunde mejla in och rösta på sin favoritmanga och föga förvånande toppades listan av Naruto och Bleach. Vinnarna av tävlingen presenteras på deras hemsida: http://www.bubbleteaandfriends.se/

Canal+ visar Hellsing
Måndag 15 augusti 2005 klockan 15:54
Från och med september månad kommer du att kunna se Hellsing på Canal+. Och av allt att döma kommer det dessutom att vara med japanskt tal och svensk text!
Vampyrserien som handlar om übervampyren Alucard kommer att börja sändas klockan 23:00 måndagen den 5 september följt av en repris på Kino's Journey som gått på kanalen tidigare.

I det informationsutskick som vi fått av Canal+ stod endast japanska röstskådespelare angivna och det måste vi tolka som att serien kommer gå med japanskt tal och svensk text, något som glädjer oss på redaktionen. Vad vi tycker om serien kan du läsa om bland våra recensioner.

Världens äldsta animé funnen!
Måndag 8 augusti 2005 klockan 22:25
Man hittade en film i Kyoto som man tror är den äldsta animé som finns. Filmen är dock inte så lång.
Under 3 sekunder går hela animén ut på att en ung pojke skriver katsudoushashin på en tavla och vänder sig mot publiken. Filmen är gjord i endast två färger och med en bildhastighet på 16 bilder per sekund.

Länge trodde man att Shimokawa Hekoten's "Imokawa Mukozo the Doorman" från 1917 var den äldsta animén men det nya fyndet kan vara upp till 10 år äldre.

Totoro-melodi ute i rymden
Söndag 7 augusti 2005 klockan 02:58
På morgonen den 29 juli vaknade besättningen ombord på Space Shuttle Discovery upp till signaturmelodin till Studio Ghiblis mästerverk: My Neighbour Totor.
Det var den japanska astronauten Soichi Noguchi som spelade melodin sjungen av hans dotter innan han gav sig ut på sin "spacewalk". Inspelningen gjordes på Houston Japanese Language School och sjöngs av en kör med skolflickor (där hans dotter ingick).

Äldre (2/3) >>

Känner du till något tufft som vi inte tagit upp på nyhetssidan? I så fall ska du inte tveka en sekund på att tipsa oss!

Någon konvent som vi missat? Hör av dig!


< Rei & Asuka Grimrock!
Japanska Vapen, del 2: Shurikenjutsu

< Japanska Vapen, del 2: Shurikenjutsu
Pita Ten

< Pita Ten

top_banner
Systersajt